Συνταγές
Τζίντζερ

Κινέζικες φτερούγες από κοτόπουλο




Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

Υλικά για 6 – 8 μερίδες

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου  (χωρίς τις μύτες)
1 σκελίδα σκόρδο
1 / 2 κουταλάκι κινέζικα  μπαχαρικά
3 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
1 / 2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι (από μήλο ή κρασί)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη



Προετοιμασία

- Βάλτε τις φτερούγες σε ένα πυρέξ και μαρινάρετε χρησιμοποιώντας τα παραπάνω συστατικά για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Βάλτε τις στο φούρνο και καλύψτε με  αλουμινόχαρτο και ψήστε για  1 / 2 ώρα.
- Γυρίστε τις και ψήστε για άλλη 1 / 2 ώρα.
- Ελέγξτε αν οι χυμοί έχουν εξατμιστεί και αν η ζάχαρη άρχισε να καραμελώνει και να σκουραίνει.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό (αυτό θα αραιώσει την καραμελωμένη ζάχαρη και θα έχετε μία όμορφη καφέ σάλτσα)
- Βάλτε το πάλι  στο φούρνο ακάλυπτο και ψήστε για άλλα 5 – 10 λεπτά.
- Ελέγξτε και γυρίστε το κοτόπουλο μέχρι οι χυμοί να εξατμιστούν.
- Αφήστε το κοτόπουλο με τους χυμούς να ξεκουραστεί για  5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε αυτό το πιάτο σε γάστρα.