Ρόκα
Σαλάτα με Ξηρούς Καρπούς
Υλικά
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
8-10 ραπανάκια
8-10 ντοματάκια
200 γραμμάρια μετσοβόνε κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
200 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
2 ξινόμηλα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού λάδι καλής ποιότητας
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζετε το μαρούλι, τη ρόκα, τα ραπανάκια ολόκληρα, τα ντοματάκια ολόκληρα, το μετσοβόνε, τα ξινόμηλα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε πολύ καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.
- Την σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Τρώγεται κρύα και ροτού τη σερβίρετε, ρίχνετε από πάνω λίγα καρύδια.
Σημείωση: Ρίχνετε τα καρύδια στην σαλάτα λίγο προτού την σερβίρετε, διότι δεν πρέπει να μείνουν με το λαδολέμονο για πολύ ώρα.