Συνταγές
Χόντρος

Ξινοχόντρος με κοχλιούς (προέλευση Κρήτη)


Υλικά

1κιλό χοχλιούς
200γρ. ξινοχόντρο
1 κρεμμύδι
500γρ. ντομάτες
Μισό κρασοπότηρο με κρασί
αλατι και πιπέρι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Ετοιμασία

- Πέρνουµε τους χοχλιούς τους πλένουµε καλά και τους βάζουµε σε νερό που βράζει για λίγο.
- Χύνουµε µετά το νερό, προσθέτουµε άλλο και τους ξαναβράζουµε.
- Ριχνουµε λίγο αλάτι, λίγο λεµόνι και πιπέρι.
- Όταν ψηθούν τους στραγγίζουµε.
- Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το λάδι και τα κρεµµύδια και τα αφήνουµε να ψηθούν ελάχιστα.
- Προσθέτουµε τις ντοµάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Τα ψήνουµε για λίγο και µετά προσθέτουµε λίγο νερό και το χόντρο.
- Αργότερα όταν έχει σχεδόν ψηθεί προσθέτουµε τους χοχλιούς για να πάρουν µια βράση µε τα υπόλοιπα.
- Το ανακατεύουµε σιγα - σιγα µεχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιµο.