Συνταγές
Κάστανα

Παππαρδέλλες με γλυκό κολοκύθι, τυρί, μανιτάρια, κόκκινο λάχανο και κάστανα


Προχτές έτυχε να βρεθώ σε μία τραττορία στην πόλη μου, που σαν πιατο της ημέρας είχε παππαρδέλλες με γλυκό κολοκύθι, τυρί, μανιτάρια, κόκκινο λάχανο και κάστανα. Δεν ξέρω γιατί αλλα και μόνο από το όνομα δεν μπορούσα να αντισταθώ. Το παράγγειλα και φυικα εντυπωσιασμένος απο την γεύση δεν άντεξα και έμαθα την συνταγή από τον μάγειρα, έναν ευγενέστατο παπούλη που μου ΄χαρισε ενα τεραστιο χαμόγελο όταν με είδε να μυρίζω και να γεύομαι ολο περιέργεια το μικρό βασίλειό του, την κουζίνα.

Υλικά
(για 2 άτομα)
χρόνος ετοιμασίας περίπου 1 ώρα

300γρ παππαρδέλλες
400γρ ζωμό λαχανικών
200γρ γλυκό κολοκύθι σε μικρά κυβάκια
80γρ μανιτάρια φρέσκα
80γρ κρέμα γάλακτος
80γρ τυρί τύπου κασέρι
40γρ πατάτα σε κυβάκια
10 μεσαία κάστανα ψημμένα
10γρ λάχανο κόκκινο
λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό, λάδι και αλατοπίπερο

Εκτέλεση

- Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα - σαλτσα για τα ζυμαρικά μας με το να βρασουμε στο ζωμο λαχανικών το μισο κολοκύθι και την πατάτα ανακατέβοντας εως να γίνει ενα πηκτο μείγμα σαν μέλι.
- Ετοιμάζουμε το τυρι το οποιό και λιώνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος αργά έως να γίνει κι αυτό ένα πηκτό διάλυμα και φυσικα ξεχωριστά απο τα λαχανικά μας.
- Το υπόλοιπο κολοκύθι το σωτάρουμε ελαφρά σε τηγάνι και χαμηλή φωτιά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι έως να ροδίσει ελαφρά.
- Σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε και τα μανιτάρια μας.
- Τότε ανακατέυουμε και τα δύο μείγματα μαζί και προσθέτουμε λίγο αλατάκι και πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας και προσθέτουμε τα 2 απο τα 5 κάστανα που τα έχουμε κόωει σε χοντρά κομμάτια.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας που έχουμε βράσει πριν σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρα για να μην σπάσουνε και προσθέτουμε στο πιάτο μας.
- Για το σερβίρισμα διακοσμούμε με τα κομματάκια απο το τριμένο λάχανο και τα υπόλοιπα κάστανα σε χοντρά κομάτια και τον μαιντάνο. Το αποτέλεσμα θα είναι το παρακάτω...


Γεμιστή γαλοπούλα


Υλικά

1 γαλοπούλα
½ κιλό κιμά χοιρινό διπλά περασμένο από την μηχανή αλέσματος
½ φλυτζάνι κουκουνάρι καθαρισμένο
3 κουταλιές Αλάτι & πιπέρι
½ φλυτζάνι ρύζι ( προσωπικά συστήνω το Basmati )
2 Κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
Χυμό Ντομάτα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σταφίδες μαύρες & ξανθές
Κάστανα
και ολίγη Φυτίνη

Εκτέλεση



- Καβουρντίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
- Βράζουμε τον κιμά με την ντομάτα το μαϊντανό το αλατοπίπερο & λίγο νερό.
- Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε, τα κουκουνάρια τις σταφίδες τα κάστανα και το ρύζι.
- Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα και τη γεμίζουμε και τη ράβουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμενόμενο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η γαλοπούλα μας.