Συνταγές
Βουργουνδία

Κουζέρ (προέλευση Βουργουνδία)


Υλικά

125 γραμ. βούτυρο Brenda
κουταλάκι αλάτι
300 γραμ. νερό
50 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα Δωδώνης
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση

- Βάζετε το Brenda , το αλάτι και το νερό να βράσουν σε κατσαρόλα.
- Μόλις το νερό πάρει βράση και έχει λιώσει το Brenda , ρίχνετε όλο το αλεύρι, σβήνετε την φωτιά και δουλεύετε το μίγμα με μια σπάτουλα ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να είναι ομοιογενής.
- Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στη ζύμη το ένα μετά το άλλο και μόνον αφού έχει απορροφηθεί το προηγούμενο.
- Η ζύμη δεν πρέπει να είναι αραιή.
- Τρίβετε το τυρί με τον τρίφτη του κρεμμυδιού και το προσθέτετε στη ζύμη εκτός από λίγο που κρατάτε για αργότερα.
- Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με Brenda και βάζετε γύρω -γύρω στη φόρμα κουταλιές από τη ζύμη. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε, αλείφετε με τον κρόκο του αυγού, και ψήνετε την Κουζέρ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν πρέπει να ανοίξετε τον φούρνο.
- Σερβίρετε την Κουζέρ ζεστή με πράσινη σαλάτα.