Συνταγές

Τενερίνα σοκολάτας (προέλευση Ιταλία)


Υλικά :

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
3 αυγά
170 γρ. λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση :

- Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και την σοκολάτα προσέχοντας να μην βράσουν τα υλικά μας αλλά να ζεσταθούν μονάχα για να λιώσουν.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη την λευκή μαζί με τους κρόκους από τα αυγά μας μόνο.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας και το αλεύρι.
- Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν αρκετά και αποκτήσουν υφή "σύννεφου".
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί τωρα, στρώνουμε το μείγμα μας σε ταψί με λαδόκολα ή σε λαδομένη/βουτυρομένη φόρμα και ψύνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 27 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Σερβίρεται κρύα σε κομμάτια με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.