Συνταγές
Καναπεδάκια

Καναπεδάκια «αρλεκίνος»


Υλικά

24 ψωμάκια φρυγανισμένα
200 gr βούτυρο καγιέν*
300 gr ζαμπόν φέτες
200 gr βοδινή γλώσσα παστή
μαγιονέζα
6 αυγά σφιχτά


Εκτέλεση

- Τρίβουμε το ζαμπόν, τη γλώσσα & τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαγιονέζα.
- Αλείφουμε το ψωμί με το βούτυρο και τα σκεπάζουμε με το μίγμα μαγιονέζας.

Καναπεδάκια με καγιέν


Υλικά

24 ψωμάκια φρυγανισμένα
200 gr βούτυρο καγιέν*
ζελατίνα
αυγό σφιχτό, αρωματικά χόρτα (τριμμένα)


Εκτέλεση

- Αλείφουμε το βούτυρο στα ψωμάκια, και τα σκεπάζουμε με τη ζελατίνα & τέλος με το αυγό και τα χόρτα.

Καναπεδάκια φαντασία


Υλικά

24 ψωμάκια ορθογώνια τηγανισμένα
200 gr βούτυρο μουστάρδας*
ασπράδι αυγού τριμμένο με κάπαρη & αγγουράκια τουρσί
100 gr κοτόπουλο στήθος τριμμένο
100 gr γλώσσα βοδινή παστή τριμμένη


Εκτέλεση

- Στο μέσο του ψωμιού βάζουμε 1 λωρίδα ασπράδι, δεξιά κοτόπουλο & αριστερά γλώσσα.
- Πάνω στο κοτόπουλο βάζουμε 1 φέτα γλώσσας & πάνω στη γλώσσα κάπαρη & αγγουράκι τουρσί.

Καναπεδάκια της βόρειας θάλασσας


Υλικά

24 ψωμάκια φρυγανισμένα
24 φιλέτα ρέγκα καπνιστή
200 gr αγγουράκια τουρσί
200 gr βούτυρο μουστάρδας*


Εκτέλεση

- Αλείφουμε το βούτυρο στα ψωμάκια & βάζουμε ρέγκα.
- Γαρνίρουμε με τα αγγουράκια.

Καναπεδάκια Worcestershire


Υλικά

12 ψωμάκια χοντρά από μαύρο ψωμί
150 gr ζαμπόν τριμμένο
150 gr βούτυρο
90 gr παρμεζάνα τριμμένη
6 αυγά σφιχτά σε φετούλες
2 κρόκους ωμούς
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά μουστάρδα
μαϊντανός,
αλάτι-σπυριά πιπέρι
Worcestershire sauce


Εκτέλεση

- Δουλεύουμε το βούτυρο με την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τους κρόκους, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το μαϊντανό και τη Worcestershire sauce, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι.
- Αλείφουμε με το μίγμα το ψωμί, από πάνω βάζουμε μια φέτα αυγό & το ξανασκεπάζουμε με το μίγμα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο

Καναπεδάκια «Μπέλ Εποκ»


Υλικά

24 ψωμάκια (τοστ) τηγανιτά
400 gr κοτόπουλο βραστό (ψαχνό)
500 gr μανιτάρια φετούλες
160 gr βούτυρο
½ ποτήρι ανθόγαλο
4 ποτηράκια κονιάκ
λάδι -αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

- Σοτάρουμε 100 gr βούτυρο, με τα μανιτάρια & τα βρέχουμε με το κονιάκ, τα αλατίζουμε & τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα σκεπάζουμε όλα με το ανθόγαλο & τα βράζουμε ώσπου να μείνει το μισό υγρό.
- Στρώνουμε το μίγμα στα ψωμάκια.

Καναπεδάκια «Μιλαίδη»


Υλικά

24 ψωμάκια (τοστ), στρογγυλά, φρυγανισμένα
24 φετούλες μπέικον, ψημένες
2 ποτήρια φοντύ
μουστάρδα


Εκτέλεση

- Ετοιμάζουμε το φοντύ & όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο ψωμί & από πάνω μια φέτα μπέικον.
- Τα σερβίρουμε με τη μουστάρδα ξεχωριστά.

Καναπεδάκια Δανίας


Υλικά

24 ψωμάκια τηγανιτά
140 gr βούτυρο (πατέ) θαλασσινών*
400 gr ψαχνό θαλασσινών
4 αυγά σφιχτά τριμμένα
αλάτι


Εκτέλεση

- Αλείφουμε το βούτυρο στα ψωμάκια, και τα σκεπάζουμε με τα θαλασσινά, λίγο αλάτι κι ολόγυρα βάζουμε τα αυγά.

Καναπεδάκια Αμερικάνικα


Υλικά

24 κρουτόν (φρυγανισμένο ψωμί του τοστ)
200 gr βούτυρο σκόρδου*
200 gr κοτόπουλο βραστό, μανιτάρια, σέλινο, ανακατεμένα με μαγιονέζα
φέτες ντομάτας


Εκτέλεση

- Αλείφουμε ελαφρά τα κρουτόν με το βούτυρο.
- Τοποθετούμε στο καθένα δυο φετούλες ντομάτας & το σκεπάζουμε με το μείγμα μαγιονέζας.

Καναπεδάκια Αυστραλέζικα


Υλικά

24 κρουτόν (φρυγανισμένο ψωμί του τοστ)
200 gr βούτυρο με κρεμμυδάκι*
24 φύλλα μαρούλι
200 gr ζαμπόν, γλώσσα βοδινή παστή, αγγούρι, πιπεριά πράσινη, ανακατεμένα με μαγιονέζα
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

- Αλείφουμε ελαφρά τα κρουτόν με το βούτυρο.
- Τα σκεπάζουμε μ’ ένα φυλλαράκι μαρουλιού & επάνω τοποθετούμε το μείγμα μαγιονέζας.

Καναπεδάκια αντζούγιας


Υλικά

24 κρουτόν (φρυγανισμένο ψωμί του τοστ)
24 φιλέτα αντσούγιας ξαρμυρισμένα
4 κρόκους αυγών σφικτούς
200 gr βούτυρο αντσούγιας* τριμμένα με αρωματικά χόρτα


Εκτέλεση

- Αλείφουμε ελαφρά τα κρουτόν με το βούτυρο.
- Τοποθετούμε στη μέση την αντσούγια & γύρω το αυγό ανακατεμένο με τα χόρτα.

Καναπεδάκια «φαντασία της θάλασσας»


Υλικά

24 ψωμάκια στρογγυλά
500 gr θαλασσινά κομμάτια (μύδια, κυδώνια κλπ)
καρύδια, γαλέτα, λεμόνι, μαϊντανό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, γάλα


Εκτέλεση

- Κοπανάμε στο γουδί τα καρύδια & προσθέτουμε το γάλα & λίγο αλάτι.
- Βουτάμε μέσα τα ψωμάκια, τα περνάμε από τη γαλέτα & τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Βάζουμε τα θαλασσινά σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε λάδι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό τριμμένο, αλάτι & πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά & αλείφουμε το μίγμα στα ψωμάκια.

Καναπεδάκια με καβούρι


Υλικά

24 ψωμάκια χωριάτικα χωρίς κόρα
400 gr καβουρόψιχα ψιλοκομμένη
40 gr βούτυρο & 40 gr αλεύρι
2 κρόκους
2 ποτήρια ανθόγαλο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές τσέρι
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, το κρόκο διαλυμένο με το ανθόγαλα, την ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει σάλτσα.
- Ρίχνουμε μετά το καβούρι, τον άνηθο, το τσέρι, αλάτι & πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τη μια πλευρά, τ’ αλείφουμε από την άψητη πλευρά και τα σερβίρουμε.