Συνταγές
Σόδα

Καρυδάτο Ιωαννίνων (προέλευση Ιωάννινα)


Υλικά

2 ποτήρια του νερού καρύδια
10 ποτήρια του νερού αλεύρι
5 ποτήρια του νερού πορτοκάλι και ξύσµα
2 ποτήρια νερού λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
1 baking powder
Γαρίφαλο

Εκτέλεση

- Ανακατεύουµε το λάδι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το ξύσµα, το κονιάκ και τη σόδα.
- Στη συνέχεια προσθέτουµε το καρύδια, το αλεύρι, το baking powder και το γαρίφαλο.
- Ψήνουµε το γλυκό στους 180 βαθµούς για 30 λεπτά.
= Βράζουµε το σιρόπι και όταν το γλυκό ψηθεί, αφού κρυώσει το περιχύνουµε µε χλιαρό σιρόπι.