Συνταγές
Σλοβενία

Γκούλας (προέλευση Ουγγαρία-Σλοβενία)


Υλικά

1 Κιλό βοδινό ψαχνό
100 γρ. Λαρδί
3 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπολτό
250 γρ. Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι μαύρο & κόκκινο, λίγο κύμινο
λίγη κανέλα λίγη δάφνη
μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
μισό φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
λίγο μαϊντανό & λίγο θυμάρι


Εκτέλεση

- Μαραίνουμε καλά σε κατσαρόλα με το βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κύβους καθώς και το λαρδί, τα σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε μέχρι αν εξατμιστεί το μισό και ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο και λίγο νερό ή ζωμό κρέατος.
- Μόλις ξαναπάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιζοβράζει το κρέας για μιάμιση ώρα.