Συνταγές
Καστοριά

Χοιρινό με Φασόλια Καστοριάς ή Πρεσπών (Προέλευση Καστοριά-Πρέσπες)


Υλικά (για 6 μερίδες)
½ κιλό φασόλια ΑΡΟΣΙΣ Πλακέ μεγαλόσπερμα ή ΛΕΥΚΑ Γίγαντες – Ελέφαντες      3 κρεμμύδια ξερά κομμένα 2 πράσα ψιλοκομμένα 5 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 800 γρ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες 1 μικρό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι αλάτι 1 ματσάκι και ρίζα σέλινου

Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το κρέας και τα σοτάρετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά. - Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φασόλια, 5 φλιτζάνια νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για δύο ώρες περίπου. - Μπορείτε να το σερβίρετε με φέτα, ελιές, ψωμί, τουρσί, λάχανο σαλάτα, παντζάρια, χωριάτικη σαλάτα ή ντομάτα ή αγγουροντομάτα, κρασί (συνήθως κόκκινο ή ροζέ), τσίπουρο ή ρακί ή τσικουδιά, ούζο.