Συνταγές
Θράκη

Τυροκαφτερή θρακιώτικη (Προέλευση Θράκη)




Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

Τηγανιά Θράκης (Προέλευση Θράκη)


Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια (4εκ. x 4 εκ - όσο μικρότερα τα κομματάκια τόσο γρηγορότερα θα βράσουν) 1/2 ποτήρι νερό 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χυμό ενός λεμονιού λίγο αλάτι 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι ρίγανη 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα (προαιρετικά)   Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρέας και το νερό σε μια ρηχή κατσαρόλα και ανάβουμε την εστία μας σε δυνατή θερμοκρασία.
- Αρχίζουμε το βρασμό.
- Αφαιρούμε τον αφρό και σκεπάζουμε.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά ακόμη, ώσπου το κρέας να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το λεμόνι και τη ρίγανη. 
- Σκεπάζουμε και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
- Αν κάνουμε την παραλλαγή με τα μανιτάρια, βάζουμε 1 ποτήρι νερό γιατί  τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό βράζοντας.
- Τα μανιτάρια τα προσθέτουμε από την αρχή, ώστε να βράσουν μαζί με το κρέας και να πάρουν τη νοστιμιά του.
- Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι ή μακαρόνια, τα οποία περιχύνουμε με σάλτσα από την τηγανιά.