Συνταγές
Μπράντυ

Άλειμμα ελιάς (προέλευση Ροβιές)


Υλικά

300γρ ελιές μαύρες Ροβιών χωρίς κουκούτσι
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ κάππαρη
6 φιλέτα αντσούγιας
1 ματσάκι μαϊντανό ή κόλιαντρο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπράντυ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-4 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο Ροβιών 0-1% οξύτητα  


Εκτέλεση

- Ψιλοκόβουμε τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες και τα αρωματικά. 
- Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μπράντυ, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα - Παγωτό


Υλικά

75 γρ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα Βερίκοκα
50 γρ. Σταφίδες Ξανθές
50 γρ. Σταφίδες μαύρες
25 γρ. ψιλοκομμένες λεπτές φλούδες Πορτοκάλι(α)
50 γρ. (με πορτοκάλι) Μπράντι
25 γρ. ψιλοκομμένα Κερασάκια γλασέ
400 γρ. εβαπορέ Γάλα
600 γρ. χτυπημένη Κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλ. άρωμα Βανίλια(ες)
1/2 κουτ. γλ. Κανελογαρίφαλα
1 (ξύσμα) Πορτοκάλι(α)
225 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
Για διακόσμηση Φυλλαράκια γκι και ου


Εκτέλεση

- Βάζετε τα βερίκοκα, τις ξανθές και μαύρες σταφίδες, το πορτοκάλι και τα κερασάκια σε μπολ.
- Τα περιχύνετε με το μπράντι, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να "ποτίσουν" για 2 - 3 ώρες ή και αποβραδίς.
- Ανακατεύετε το γάλα, τη βανίλια, την κρέμα και τα κανελογαρίφαλα.
- Ρίχνετε μέσα τα φρούτα και το ξύσμα και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ, σκεπάζετε και βάζετε στην κατάψυξη για 12 ώρες ή ώσπου να παγώσει καλά.
- Ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπολάκι επάνω από κατσαρόλα με ζεστό νερό.
- Περιχύνετε με τη σοκολάτα την πουτίγκα - παγωτό λίγο πριν τη σερβίρετε και τη διακοσμείτε με τα φύλλα.

Λεμονόπιτα (Lemon pie)


Υλικά

Για την Κρέμα

½ φλυτζάνι Νερό
½ φλυτζάνι Ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας Κορν φλάου
1 κουταλιά Βιτάμ
1 Αυγό (κρόκος)
1 Λεμόνι (ζουμί)

Για το παντεσπάνι

4 Αυγά
2 φλυτζάνια Ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουταλιές σούπας Νερό
½ Ποτηράκι Κονιάκ

Εκτέλεση

Για την κρέμα

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το μίγμα ώστε να γίνει κρέμα χωρίς σβώλους, το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ενιαίο μίγμα, το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, το ψήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το χωρίζουμε οριζόντια σε 2 κομμάτια και ανάμεσα στρώνουμε την κρέμα και τα ενώνουμε.
- Από πάνω το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.