Συνταγές
Φιδές

Πιλάφι με πληγούρι


ΥΛΙΚΑ:

1 φλυτζάνι πληγούρι (καλά πλυμμένο και στραγγισμένο )
1/2 φλυτζάνι φιδές
2 1/4 φλυτζάνια ζωμός από κότα ή βοδινού ( προτιμώνται οι σπιτικοί ζωμοί )
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/3 του φλυτζανιού λάδι
αλάτι και πιπέρι ( εγώ προτιμώ την πάπρικα )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Σε 2-3 κουταλιές λάδι καβουρδίζουμε πρώτα τον φιδέ να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα, τον βγάζουμε σ'ένα πιάτο.
- Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να καβουρδιστεί χωρίς όμως να καεί, προσθέτουμε την ντομάτα, τον φιδέ, το πληγούρι, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρις ότου πιή όλα τα υγρά και φουσκώσει το πληγούρι.
- Οταν το κατεβάσουμε απο την φωτιά το σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι.
- Η πετσέτα βοηθάει να γίνει το πιλάφι σπυρωτό

Δημοσιεύθηκε στην σελίδα της ομάδος στο facebook την 12 Ιουνίου 2010 στις 12:59 μ.μ. από Areti Vardaka.