Συνταγές
Ινδία

Samosa - oρεκτικό (προέλευση Ινδία)


Υλικά:

6 μέτριες πατάτες
1/2 κ. φασολάκια βρασμένα
4 κ.γ. τοματοπελτές
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λάδι
4 φύλλα σφολιάτα


Εκτέλεση:

- Βράζετε και λιώνετε με το πηρούνι τις πατάτες.
- Προσθέτετε τον τοματοπελτέ, το κύμινο, το αλάτι, το τσίλι και τα φασολάκια.
- Σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τις πατάτες και τηγανίζετε μέχρι να στεγνώσουν.
- Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε τετράγωνα 22 x 22 εκ. και το κόβετε σε 9 κομμάτια.
- Μοιράζετε τη γέμιση και διπλώνετε διαγωνίως.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 8-10'.

Ινδικό Κοτόπουλο Korma


Υλικά

2 μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (συνολικά περίπου 400 γρ.)
150 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
4-5 φιλέτα από στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι μείγμα garam masala (κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Λίγή ξερή σκόνη τζίντζερ
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κάρυ
Λίγο καυτερό πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Νερό
Σπορέλαιο


Προετοιμασία

Προαιρετικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι 2 ώρες πριν το μαγείρεμα.

Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.
Λίγο βαρύ για το καλοκαίρι, αλλά στην Ιταλία ο καιρός ακόμα σηκώνει χειμωνιάτικες συνταγές!
- Αν αγαπάτε τα ξερά φρούτα στο φαγητό, προσθέστε μερικά ξηρά δαμάσκηνα ή μαύρες σταφίδες προς το τέλος, ταιριάζουν άψογα!
- Βασικότατο συστατικό του είναι η κρέμα καρύδας, η οποία υπάρχει και στα ελληνικά super markets.
- Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.