Συνταγές
Κυνήγι

Τσίχλες


Υλικά

12 τσίχλες
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας χυμό μανταρίνι
1/4 κούπας λάδι
2 κόκκους μπαχάρι
1/4 κουτάλι μουστάρδα
1/4 κούπας ουίσκι
1/2 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουτί τοματάκια
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλιά πελτέ
1/2 κουταλιά μίγμα για κυνήγι
1 1/2 κούπα ρύζι
1 κούπα νερό
αλάτι - πιπέρι

Ατομα: 4


Εκτέλεση

- Αφαιρούμε τα εντόσθια.
- Φτιάχνουμε ένα μίγμα από το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό του μανταρινιού και τη μουστάρδα.
- Βάζουμε μέσα στο μίγμα τις τσίχλες και τις αφήνουμε 1 νύχτα.
- Βάζουμε στο λάδι τις τσίχλες και τις σωτάρουμε καλά.
- Μόλις σωταριστούν τις σβήνουμε με το ουίσκι.
- Προσθέτουμε τα τοματάκια, την κέτσαπ, τον πελτέ, το κρασί και τα μυρωδικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
- Βγάζουμε τις τσίχλες, αφήνουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι.
- Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Αφού βράσει το ρύζι, το βάζουμε πάνω από τις τσίχλες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.