Γαλλία
Γαλλικά τοστ (προέλευση Γαλλία)
18 settembre 2010 23:35 Συνταγή της κατηγορίας : Γλυκά | Άρτος (ψωμί)
[Για 18 τοστ]
[Χρόνος προετοιµασίας: 20']
Υλικά
18 φέτες για ψωµί τοστ
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα γάλα
3 αυγά χτυπηµένα
4 κουταλιές µαργαρίνη
µέλι για σερβίρισµα
Εκτέλεση
- Σε ένα µπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά, ώσπου να γίνει λείος χυλός.
- Λιώστε τη µαργαρίνη σε ένα τηγάνι.
- Βουτήξτε τις φέτες ψωµιού µέσα στο χυλό και τηγανίστε τες 2-3' από κάθε πλευρά στη λιωµένη µαργαρίνη, ώσπου να πάρουν χρώµα.
- Βγάλτε τα σε µικρή πιατέλα και περιχύστε τα µε µέλι.
Εναλλακτικά:
- Ετοιµάστε το ίδιο πιάτο για ένα βραδινό σνακ.
- Παραλείψτε τη ζάχαρη και αφού ψηθούν τα τοστ, σερβίρετέ τα πασπαλισµένα µε τριµµένο κεφαλοτύρι.