Μουστοκούλουρα | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μουστοκούλουρα


Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
3/4 φλιτζάνι πετιμέζι
1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
2 φλιτζάνια ζάχαρη


Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
- Κοσκινίζετε το αλεύρι
- Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι
- Ζεσταίνετε το λαδί να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι
- Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει
- Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε
- Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα
- Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια
- Ψήνετε για 20 λεπτά