Σούπα με φάβα | Σούπες, Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σούπα με φάβα


Υλικά

6 κούπες νερό (με ζωμό κότας)
250 γρ. φάβα
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη


Εκτέλεση

- Βάζουμε τη φάβα σε 5 κούπες νερό να σιγοβράσει.
- Εάν κάνει αφρό, την ξαφρίζουμε, ούτως ώστε να γίνει λεία στην όψη.
- Στο μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη σε 2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη κούπα με το νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Αφού βράσουν τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη φάβα και τα αλέθουμε όλα μαζί.
- Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο του βρασμού.
- Κόβουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες.
- Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι λάδι και σωτάρουμε τις φέτες του κρεμμυδιού.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, ώστε να καραμελώσουν.
- Προσφέρουμε το πιάτο, με κρουτόν ή ψωμάκια κομμένα, βουτυρωμένα και ψημένα.
- Εάν θέλουμε, βάζουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και λίγα κρεμμύδια ή με κορνέ, διακοσμούμε το πιάτο με γιαούρτι.