Πίτσα | Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πίτσα


Υλικά

Για το προζύμι

1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση

-Διαλύετε στο νερό τη μαγιά
-Προσθέτετε τόσο αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει ένας αραιός χυλός
-Αφήνετε για μία ώρα περίπου, μέχρι να κάνει στην επιφάνεια μικρές φουσκάλες
-Ανοίγετε στη μέση από το αλεύρι ένα λάκκο
-Μέσα στο λάκκο βάζετε, το λάδι και την μαγιά
-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία
-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για δύο ώρες περίπου
-Μετά ξεφουσκώνετε το προζύμι προσθέτετε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η
ζύμη λεία και ελαστική
-Εάν κολλάει στα δάχτυλα, προσθέστε μία κουταλιά αλεύρι τη φορά
-Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο μπολ
-Σκεπάζετε με διαφάνεια και την αφήνετε να φουσκώσει για δύο ώρες περίπου
-Μόλις φουσκώσει, την τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε δύο κομμάτια
-Απλώστε τα και έχετε ζύμη για δύο πίτσες
-Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο το ένα, το άλλο το τυλίγετε με διαφάνεια και το βάζετε στην κατάψυξη έως την επόμενη φορά που θα το χρειαστείτε