Τούρκικη σαλάτα σπανάκι (προέλευση Τουρκία)
10 agosto 2007 17:20 Συνταγή της κατηγορίας : Σαλάτες | Ξένες συνταγές
Υλικά
για 4 άτομα
3 φέτες ψωμί για τοστ
1 κρεμμύδι
2-3 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλυκ. πάπρικα
½ κ.γλυκ. τσίλι σε σκόνη
μαύρο και άσπρο πιπέρι, λίγο κύμινο, αλάτι
50 γρ. γιαούρτι
2 κ.σουπ. μουστάρδα
2 κ.σουπ. χυμό λεμονιού
1 κ.σουπ. βαλσαμικό ξίδι
λίγο ταμπάσκο
50 ml. ζωμό λαχανικών
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι
3-4 κ.σουπ. φουντούκια
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 λεπτά
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το κόβουμε σε κυβάκια.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ψωμί και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
- Παίρνουμε τα κρουτόν και φυλάμε στο τηγάνι εκτός φωτιάς τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την πάπρικα, το τσίλι, πιπέρι και κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
- Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ταμπάσκο και το ζωμό.
- Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Αν χρειάζεται, κόβουμε τα μεγαλύτερα φύλλα σε μπουκιές και το βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες και το προσθέτουμε στο σπανάκι.
- Σε άλλο τηγάνι καβουρντίζουμε τα φουντούκια σκέτα μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα και προσθέτουμε τα κρουτόν.
Μικρή Συμβουλή: Τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που χρειαζόμαστε γι αυτή τη σαλάτα, τα βρίσκουμε σε καταστήματα με τούρκικα και αραβικά προϊόντα.