Σβίγγοι | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σβίγγοι


Υλικά

1 1/2 κούπας νερό
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κούπας αλεύρι δυνατό
4-5 αυγά

για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας μέλι
1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρίφαλα

για το γαρνιρισμα

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Ατομα: Γίνονται 30-40 σβίγγοι
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Εκτέλεση

- Βράστε σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο το νερό με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου η ζύμη γίνει λεία, γυαλιστερή και μάλλον σφικτή.
- Κόψτε με λαδωμένο κουτάλι κομματάκια ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και ρίξτε τα μέσα σε καυτό λάδι λίγα-λίγα.
- Πατήστε τα με τρυπητή κουτάλα, για να σκεπάζονται από το λάδι.
- ΄Οταν φουσκώσουν και ροδοψηθούν, βγάλτε τους σβίγγους με τρυπητή κουτάλα κι αραδιάστε τους επάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει η περίσσεια του λαδιού.
- Σερβίρετε τους σβίγγους ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με το σιρόπι και τα καρύδια, για να βάλει καθένας όσο θέλει.
- Για να ετοιμάσετε το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί 5'.
- Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται.
- Αφαιρέστε επίσης τα μυρωδικά, πριν σερβίρετε το σιρόπι.