Μπιφτέκια φακής
09 agosto 2007 19:32 Συνταγή της κατηγορίας : Ορεκτικά & μεζέδες | Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά
Υλικά
1/4 φακες
1/4/ ψωμί μπαγιάτικο
1 μεγάλο κρεμύδι
λάδι
λίγος μαϊντανός
λίγος βασιλικός( ή δυόσμος)
λίγη ρίγανη
λίγη σάλτσα σόγιας (πωλείται έτοιμη )
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τη φακή μέχρι να μαλακώσει καλά ( να μην αρχίσει όμως να διαλύεται) και τη σουρώνουμε καλά.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε.
- Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, το βασιλικό (ή το δυόσμο), τη ρίγανη και τη σάλτσα σόγιας και στη συνέχεια λίγο πιπέρι και αλάτι (με προσοχή γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή) και τέλος λίγο λάδι, σε τέτοια ποσότητα ώστε να πλάθονται.
- Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια για να τηγανίσουμε (απορροφούν όμως αρκετό λάδι) ή σε μπιφτέκια για να τα ψήσουμε στο φούρνο, αφού πρώτα τα αλείψουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά προσέχοντας να μην ξεραθούν.