Καζάν-ντιπι, ο πάτος του καζανιού (προέλευση Τουρκία) | Γλυκά, Ξένες συνταγές, Συνταγές με εικόνες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Καζάν-ντιπι, ο πάτος του καζανιού (προέλευση Τουρκία)


Ειναι γλυκο που θα το δοκιμασετε κυριως στην Θρακη...
Ειναι τελειο και ειναι για οσους αγαπουν τα γλυκα με κρεμα.

Υλικα:

για την κρεμα
8 κουπες γαλα
1.5 κουπα ζαχαρη
1 κουπα νισεστε η ριζαλευρο (να δω που θα τα βρω αυτα...)
1/4 κουπας ανθονερο

για τον καμμένο πάτο
2 κουταλιες ζαχαρη

Εκτελεση

- Βραζουμε τις 7 κουπες γαλα μαζι με τη ζαχαρη (χαμηλη φωτια)
- Διαλυουμε το ριζαλευρο μεσα στην μια κουπα κρυο γαλα. Πολυ καλα! Ουτε ενα σβωλακι.
- Το ριχνω στην κατσαρολα, ριχνω και το ανθονερο και αφηνω την κρεμα να δεσει.
- Καψιμο: Σε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι καιμε τις 2 κουταλιες ζαχαρη και ριχνουμε αλλες δυο μεγαλες κουταλιες απο την κρεμα για να καει.
- Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η κρεμα του τηγανιου και μεσα εκει ριχνουμε την υπολοιπη απο την κατσαρολα μεχρι πανω πανω στο τηγανι.
- Αφου κρυωσει το γλυκο καλα το χωριζουμε σε κομματια και το βγαζουμε απο το τηγανι, αναποδογυριζωντας το (ωστε το 'καμμενο' να ειναι αυτο που φαινεται) και αν θέλετε το συνοδεύεται με παγωτό καϊμάκι.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε χρήση και της παραλλαγής αυτής...



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.