Κέϊκ σοκολάτας με γιαούρτι | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κέϊκ σοκολάτας με γιαούρτι


Υλικά

ΚΕΪΚ:
110 γρ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3/4 φλ/νιού ΒΟΥΤΥΡΟ
1 φλ/νι ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 κ/κι ΒΑΝΙΛΙΑ
3 ΑΥΓΑ ΚΤΥΠΗΜΕΝΑ
2/3 φλ/νιού ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
1/4 φλ/νιού ΑΛΕΥΡΙ

ΓΕΜΙΣΗ:
110 γρ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1/4 φλ/νιού ΒΟΥΤΥΡΟ
2 φλ/νια ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
6 κ.σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ

ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλ/νι ΝΕΡΟ
1 φλ/νι ΖΑΧΑΡΗ
2 κ.σ. ΜΕΛΙ
2 κ. σ. ΟΥΪΣΚΙ Η ΜΠΡΑΝΤΥ


Εκτέλεση

- Κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν
- Προσθέτετε την βανίλια
- Σταδιακά προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα
- Προσθέτετε τη λειωμένη σοκολάτα και το γιαούρτι
- Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι
- Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (180 β. Κ. ) για 25-30 λεπτά
- Για την επικάλυψη λειώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι κτυπώντας τα καλά
- Κόβετε το ψημένο κέϊκ στη μέση, το γεμίζετε με τη μισή γέμιση και καλύπτετε με την υπόλοιπη.