Χαλβάς Σμυρνέικος | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Χαλβάς Σμυρνέικος


Υλικά

1 φλιτζάνι λάδι
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
1 ξυλάκι κανέλλα
3 γαρύφαλλα
φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση

- Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
- Προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί, τσιγαρίζοντάς το ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλετε τον χαλβά
- Αφαιρείτε από την κατσαρόλα με το νερό τα μυρωδικά
- Μόλις τσιγαριστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει
- Προσθέτετε τ αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα