Χριστουγεννιάτικα Δέντρα
16 agosto 2007 17:30 Συνταγή της κατηγορίας : Γλυκά
Υλικά
60 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Νερό
75 γρ. Αλεύρι
2 Αυγό(ά)
Γέμιση:
250 γρ. τυρί Κρέμα
100 γρ. κρέμα Custard
2 κουτ. (της αρεσκείας σας) Λικέρ
Καραμέλα:
250 γρ. Ζάχαρη
3 κουτ. Νερό
1 κουτ. γλ. (υγρό) Γλυκόζη
15 γρ. ψιλοκομμένα Φιστίκια
Εκτέλεση:
- Λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα το νερό και βράζετε.
- Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μεμιάς το αλεύρι.
- Ανακατεύετε γρήγορα ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα, ανακατεύοντας γρήγορα πριν ρίξετε το επόμενο - η ζύμη σας πρέπει να γίνει μαλακή και γυαλιστερή.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και αδειάζετε 32 μπαλάκια σε λαδόκολλα ραντισμένη με λίγο νερό.
- Ψήνετε για 20 - 25 λεπτά.
- Βγάζετε και κάνετε από μία τρυπούλα στο πλάι τους.
- Βάζετε για 5 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς για να στεγνώσουν.
- Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και τη βάζετε σε κορνέ.
- Τη μοιράζετε στα κρύα σουδάκια από τις τρυπούλες που κάνατε.
ΚΑΡΑΜEΛΑ:
- Ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό.
- Μόλις βράσουν, ρίχνετε τη γλυκόζη και συνεχίζετε το βράσιμο ώσπου να πάρει χρώμα καραμέλας.
- Βγάζετε από τη φωτιά και βάζετε το κατσαρολάκι σε λεκάνη με κρύο νερό (για να σταματήσει γρήγορα ο βρασμός).
- Ρίχνετε από 1 κουταλιά καραμέλας σε κάθε σου και τα στοιβάζετε ανά 4 (3 στη βάση και 1 στην κορυφή) για να σχηματίζετε δεντράκια.
- Πασπαλίζετε με τα φιστίκια.
- Με πιρούνι παίρνετε την υπόλοιπη καραμέλα και την αφήνετε να πέφτει σαν "κλωστή" επάνω από τα σου.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να αδειάσετε λίγη καραμέλα σε χαρτί ψησίματος; βουτυρωμένο και να σχηματίσετε αστέρια.
- Μόλις κρυώσουν, τα μπήγετε στην κορυφή του κάθε δέντρου.