Σταφιδόψωμο
Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
7 φλυτζάνια αλεύρι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κουταλάκια σόδα
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά με το χέρι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο το ρίχνουμε στο τέλος και τις σταφίδες τις οποίες ρίχνουμε αλευρωμένες πάνω από τη ζύμη στο ταψί.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 1 ώρα περίπου.