Αγκινάρες πιλάφι (προέλευση Τήνος) | Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά, Λαχανικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αγκινάρες πιλάφι (προέλευση Τήνος)


Υλικά
4-5 αγκινάρες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Ο χυμός δύο λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε φέτες, το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, το αλατοπίπερο και έξι φλυτζάνια νερό.
- Όταν βράσουν οι αγκινάρες ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.