Ρυζοσαλάτα | Σαλάτες, Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Ρυζοσαλάτα


Υλικά

500 γραμμάρια ρύζι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια άσπρα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνιθο
4 καρότα ψιλοκομμένα
4 καρδιές από αγκινάρες βρασμένες και ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Βράζετε και σουρώνετε το ρύζι.
- Σε ένα μεγάλο διαφανές μπολ στρώνετε κατά σειρά όλα τα υλικά, ώστε να φαίνονται τα χρώματα.
- Χτυπάτε πολύ καλά το λαδόξιδο και το ρίχνετε από πάνω μαζί με το αλάτι.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί προσεχτικά με ένα κουτάλι.
- Έχετε κρατήσει λίγο άνιθο και λίγο καλαμπόκι και τα στρώνετε πάνω στην σαλάτα.
- Την σκεπάζετε και την τοποθετείτε στο ψυγείο.
- Σερβίρεται κρύα.