Μουσταλευριά
11 agosto 2007 17:32 Συνταγή της κατηγορίας : Γλυκά
Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια μούστο
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
1/2 φλιτζάνι νερό
σουσάμι
κανέλλα
αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μούστο να βράσει
- Εν τω μεταξύ στο νερό προσθέτετε το νισεστέ και ανακατεύετε
- Μόλις βράσει το μείγμα με το μούστο, ρίχνετε το χυλό από το αλεύρι πολύ λίγο τη φορά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μην σβολιάσει
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει (πήξει)
- Σερβίρετε σε μερίδες και αφήνετε να κρυώσει
- Πασπαλίζετε με κανέλλα, αμύγδαλα και σουσάμι