Αστακομακαρονάδα | Ζυμαρικά, Με ψάρια ή θαλασσινά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αστακομακαρονάδα


Υλικά

500 γραμ. ρεγκινέτε
3 μικρούς αστακούς (περίπου 700 γραμ. ο καθένας, καθαρισμένους και κομμένους σε μερίδες)
7 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
10-15 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
2 ποτήρια του νερού χυμό ντομάτας
πάπρικα γλυκιά
ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνετε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το ξίδι, το κρασί, πάπρικα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, νερό και τον αστακό και τον αφήνετε να βράσει.
- Μόλις βράσει, τον βγάζετε από την κατσαρόλα, βάζετε νερό, το αφήνετε να βράσει καλά και ρίχνετε το ρεγκινέτε.
- Μόλις βράσει το ρεγκινέτε, ξαναβάζετε τον αστακό στην κατσαρόλα, την κουνάτε δυο-τρεις φορές για να ανακατευτούν τα υλικά και σβήνετε τη φωτιά.
- Το φαγητό σερβίρεται ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.