Κοτόπουλο με κάσους και κινέζικο ρύζι (προέλευση Κίνα)
11 agosto 2007 19:04 Συνταγή της κατηγορίας : Με λευκό κρέας | Ξένες συνταγές | Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κούπα σογιέλαιο
100 γρ. φιστικιά κάσους
Λίγη σόγια σος
1/2 κούπα μέλι
Λίγο ξίδι
1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
Λίγο νερό
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι με το σογιέλαιο μέχρι να ψηθεί σχεδόν τελείως, προσθέτουμε τα κάσους, ανακατεύουμε λίγες φορές και ρίχνουμε την σόγια σος.
- Σε μπολ ανακατεύουμε λίγο μέλι με ξίδι και λίγο νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το διαλύουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο στο μισό πιάτο και στο άλλο μισό τη σάλτσα με τα κάσους.
- Σε χωριστό μπολ σερβίρουμε κινέζικο ρύζι με γαριδούλες