Σουτζουκάκια σμυρναϊκα | Ορεκτικά & μεζέδες, Με κόκκινο κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σουτζουκάκια σμυρναϊκα


Υλικά

1/2 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμ.
2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
1/4 κούπας λάδι
1/2 κουταλάκια κύμινο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκινο κρασί για το ζύμωμα
λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα :

1/4 της κούπας λάδι (από το τηγάνι)
1 κούπα πουρέ ντομάτας
1/4 της κούπας κρασί κόκκινο , ξηρό
2 κουταλιές κέτσαπ
αλάτι & πιπέρι
1 μικρή πιπεριά καυτερή ή γλυκιά ψιλοκομμένη

Προετοιμασία : 2 ώρες – Μαγείρεμα : 45΄


Εκτέλεση

- Βάλτε σ’ ένα μπωλ τον κιμά , το ψωμί , το σκόρδο , το λάδι , το κύμινο , το αλάτι , το πιπέρι και ¼ της κούπας κρασί .
- Ζυμώστε καλά επί 5΄ .
- Αν το μείγμα είναι σφιχτό , βρέχοντας τις παλάμες σας με κρασί , ζυμώστε το , ώσπου να γίνει αφράτο και απαλό .
- Σκεπάστε το κι αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο 1-2 ώρες .
- Πλάστε μικρά οβάλ κεφτεδάκια , βρέχοντας και πάλι τα χέρια σας , για να μην κολλάει το μείγμακαι τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι , χωρίς να τα αλευρώσετε .
- Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε το λάδι περνώντας το από λεπτή σίτα .
- Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα ¼ της κούπας από το λάδι , ρίξτε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράστε την, ώσπου να δέσει ελαφρά .
- Βάλτε μέσα τα κεφτεδάκια , ανακατέψτε τα με τη σάλτσα , σκεπάστε και σιγοβράστε τα για 7΄-8΄.
- Σερβίρετέ τα με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι ή πουρέ πατάτας .
- Συνοδέψτε τα με σαλάτα από φρέσκα λαχανικά .