Τραχανάς Τρικαλινός με αυγοτάραχο (προέλευση Τρίκαλα)
22 aprile 2010 19:16 Συνταγή της κατηγορίας : Ζυμαρικά | Με ψάρια ή θαλασσινά | Συνταγές από facebook
Υλικά για δύο άτομα
120 γραμμ. τραχανά γλυκό
ξύσμα ενόs λάιμ ή μισού λεμονιού
50 γραμμ. αβγοτάραχο Τρικαλινού
άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε τον τραχανά και το ξύσμα, βράζουμε ώσπου να δέσει η σούπα.
- Κόβουμε το αβγοτάραχο σε διαφανείς φλουδίτσες ή λεπτά κυβάκια.
- Ρίχνουμε το αβγοτάραχο και πολύ πολύ πιπέρι στη σούπα, αναμειγνύουμε, τραβάμε από φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.