Ρολλό με λουκάνικα | Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Ρολλό με λουκάνικα


Υλικά

1/2 κιλό ζύμη σοφλιάτα
6 χοντρά λουκάνικα Φραγκφούρτης
4 φέτες γραβιέρας τοστ
6 κουταλιές πίκλες με μουστάρδα
2 κουταλιές κέτσαπ

Εκτέλεση

- Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό τετράγωνο 30x30 εκ.
- Στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος, απλώστε τις πίκλες με τη μουστάρδα, αφήνοντας επάνω και κάτω, ένα περιθώριο 4 εκ. κι από εδώ κι από εκεί στις πλευρές 10 εκ.
- Τοποθετήστε επάνω στις πίκλες τα λουκάνικα, 3 επάνω και 3 κάτω.
- Αλείψτε τα με την κέτσαπ και σκεπάστε τα με τις φέτες της γραβιέρας.
- Κόψτε τις πλευρές με ψαλιδι σε λωρίδες φάρδους 4 εκ., χωρίς να φθάνετε ως τα λουκάνικα.
- Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες της ζύμης με κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
- Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω και κάτω, σκεπάζοντας λίγο τα λουκάνικα.
- Κατόπιν, σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες της ζύμης αντικριστά και σταυρώστε τες σε Χ επάνω από τις φέτες της γραβιέρας.
- Βάλτε με προσοχή το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στενόμακρη φόρμα κέικ.
- Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό στην κατάψυξη.
- Αλείψτε την επιφάνεια με το μίγμα του κροκαδιού και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, για 30'-35', ώσπου να ροδίσει καλά.