Αρνάκι Φρικασέ | Με κόκκινο κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αρνάκι Φρικασέ


Υλικά

1 1/2 κιλό αρνί
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
3 αυγά
1 λεμόνι

Εκτέλεση

- Κόβετε το κρέας σε μερίδες
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
- Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
- Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
- Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο
- Αλατοπιπερώνετε
- Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
- Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
- Χωρίζετε τους κρόκους από τ' ασπράδια
- Στύβετε το λεμόνι
- Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
- Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
- Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
- Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
- Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
- Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού