Κεϊκ με πορτοκάλι ( συνταγή β' )
11 agosto 2007 18:53 Συνταγή της κατηγορίας : Γλυκά
Υλικά
1 πακέτο βιτάμ
600 γραμ. ζάχαρη
1 ποτήρι ζωμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Το ξύσμα 1 λεμονιού
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1/4 κουταλάκι σόδα
1+1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1+1/2 πακέτο νέα κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροκομμένο (ασπρισμένο)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το μπέϊκιν πάουντερ με το αλεύρι.
- Λιώνουμε στη φωτιά το βιτάμ.
- Το ρίχνουμε στο μίξερ και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.
- Κατόπιν ρίχνουμε το πορτοκάλι, το νερό, το ξύσμα του λεμονιού, το κονιάκ στο οποίο θα έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα, το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και πασπαλισμένη με αλεύρι.
- Εάν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε στη ζύμη κάντιτα (μικρά κομμα-τάκια φρουΐ γλασέ) τα οποία πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Έτσι δεν θα πάνε στο πυθμένα στης φόρμας αλλά θα μοιραστούν παντού.
1ος τρόπος ψησίματος
- Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα 15 λεπτά στους 200ο C και κατόπιν 30 λεπτά στους 160 ο C (σύνολο 45 λεπτά)
2ος τρόπος ψησίματος
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.