Χριστουγεννιάτικο Κεϊκ | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Χριστουγεννιάτικο Κεϊκ


Υλικά

500 γρ. αποξηραμένος Ανανάς
500 γρ. αποξηραμένα Βερίκοκα
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. κοπανισμένα Αμύγδαλα
4 Αυγό(ά)
300 γρ. Αλεύρι
1 κουτ. γλ. σκόνη Κανελογαρίφαλα
4 κουτ. Ρούμι
Για Διακόσμηση Γλασαρισμένα Φρούτα ή Φρούτα αποξηραμένα


Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Κόβετε σε κυβάκια τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύετε.
- Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα. Αρχίζετε να ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα μαζί με ένα κουταλάκι αλεύρι με το κάθε αυγό.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα, το ρούμι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι (20 - 23 εκ).
- Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 2 - 2 1/2 ώρες, να πήξει χωρίς να ξεραθεί.
- Ελέγχετε το συχνά μετά τη 1 1/2 ώρα ψησίματος να μην σας "αρπάξει". (Διαπιστώνετε αν ψήθηκε καλά βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, που πρέπει να βγει καθαρό).
- Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Μπορείτε να το διπλώσετε σε αλουμινόχαρτο και να το διατηρήσετε σε δροσερό μέρος μέχρι 1 μήνα.
- Το ξεδιπλώνετε και το διακοσμείτε με τα αποξηραμένα και γλασαρισμένα φρούτα.
- Το βάζετε σε πιατέλα, το τυλίγετε γύρω - γύρω με διακοσμητική γιορτινή κορδέλα και το σερβίρετε.