Γλυκό Καρύδα | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Γλυκό Καρύδα



Υλικά

3 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο
10 αβγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
λίγη καρύδα για το πασπάλισμα

Υλικά για το Σιρόπι

5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 λεμονόκουπα και 1 πορτοκαλόκουπα


Εκτέλεση

- Ανάβετε το φούρνο.
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών, προσθέτετε το σιμιγδάλι, στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε συνέχεια το μείγμα.
- Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, και πορτοκαλιού και το κονιάκ.
- Μετά χτυπάτε πολύ καλά τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μείγμα (προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει).
- Τέλος, προσθέτετε και την καρύδα.
- Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί, βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 45-50 λεπτά.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
- Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε ζεστό.
- Μόλις το σιροπιάσετε, το πασπαλίζετε με λίγη καρύδα.
- Το αφήνετε να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι.
- Το κόβετε και σερβίρετε κρύο.