Κεϊκ με μήλο
11 agosto 2007 18:53 Συνταγή της κατηγορίας : Γλυκά
Υλικά
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια μήλα τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κομμένη
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 ρακοπότηρο κονιάκ
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά και όταν ενωθούν ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα και τα ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια να ενωθούν καλά. Αλείφουμε τη φόρμα (όχι ταψί) με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε τριμμένη φρυγανιά.
- Στρώνουμε το μίγμα καλά στη φόρμα, βοηθώντας με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό, ώστε να 'ναι ομοιόμορφη η ζύμη. - Το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180οC, στη συνέχεια 20 λεπτά στους 200ο C και τέλος 10 λεπτά στους 180ο C (σύνολο 1 ώρα περίπου).
- Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουμε από τη φόρμα.
* Έχει σημασία το καλό ψήσιμο.