Πιλάφι με κοτόπουλο (προέλευση Αρμενία) | Με λευκό κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πιλάφι με κοτόπουλο (προέλευση Αρμενία)


Υλικά

1-1,5 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. κανέλλα και μίγμα μπαχαρικών
4 τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές τοματοπολτό
1 φλυτζ νερό
1 φλυτζ. βρασμένο ζωμό κοτόπουλου
1 φλυτζ. μακρυκοκο ρύζι

Εκτέλεση

- Αλατοπιπερωστε το κοτόπουλο.
- Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Τσιγαρίστε το κοτόπουλο και μετά βγάλτε το και βαλτέ το σ' ένα πιάτο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέστε τα μπαχαρικά.
- Προσθέστε τις τομάτες τον τοματοπολτό το νερό, αλατοπίπερο και αφήστε το να βράσει.
- Ξαναβαλτε το κρέας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά , σκεπάστε και αφήστε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. συμπληρώστε με νερό αν είναι απαραίτητο.
- Δοκιμάστε για μπαχαρικά.
- Ανακατέψτε το ζωμό του κοτόπουλου και το ρύζι και προσθέστε τα στο μίγμα με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Σκεπάστε κι αφήστε να βράσει για περίπου 25 λεπτά η ως που να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.