Λιαστές ντομάτες
10 agosto 2007 21:14 Συνταγή της κατηγορίας : Λαχανικά
Εκτέλεση
- Γίνονται μόνο σε εποχή που έχουμε δυνατό ήλιο.
- Παίρνουμε ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές.
- Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στη μέση.
- Τις αλατίζουμε καλά και τις στρώνουμε σε μεγάλο ταψί έτσι που να μπούνε σε μια στρώση.
- Σκεπάζουμε τα ταψί με τουλπάνι και το αφήνουμε σε δυνατό ήλιο για 4-5 ημέρες γυρίζοντας που και που για να στεγνώσουν καλά και να ξερα-θούν.
- Αφαιρούμε μετά το τουλπάνι και φουρνίζουμε τις ήδη αποξηρα-μένες ντομάτες σε σιγανό φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Μετά τις περνά-με από κλωστή και τις κρεμάμε σε χώρο που να μην έχει υγρασία.
- Μπορούμε να τις διατηρήσουμε όλο τον Χειμώνα ή να τις βάλουμε σε βαζάκια με ελαιόλαδο και μπαχάρια.