Πρασοκεφτέδες | Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πρασοκεφτέδες


Υλικά

4 μεγάλα πράσα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ( γιά το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

- Πλένουμε καλά τα πράσα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα ψιλοκό-βουμε.
- Τα βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τη σόδα φαγητού, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μ'ένα κουτάλι μέχρι να πήξει.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις τηγανίζουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.