Μπριάμ (προέλευση Τουρκία) | Λαχανικά, Ξένες συνταγές | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μπριάμ (προέλευση Τουρκία)


Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό κολοκύθια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
100 γραμμάρια μπάμιες
100 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4-5 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
4-5 πράσα κομμένα ροδέλες
100 γραμμάρια αρακά
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
ρίγανη
αλάτι και ρίγανη


Εκτέλεση

- Ανάβετε το φούρνο.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τη ρίγανη και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
- Σε ένα ταψί, βάζετε όλο αυτό το μείγμα και προσθέτετε 2 περίπου ποτήρια του νερού νερό.
- Από πάνω, ρίχνετε την ρίγανη.
- Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Μετά το ξεσκεπάζετε και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις πάρει χρώμα, το φαγητό είναι έτοιμο και το βγάζετε από τον φούρνο.