Σοφρίτο με μανιτάρια (προέλευση Ιταλία)
11 agosto 2007 19:23 Συνταγή της κατηγορίας : Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά
Υλικά
½ κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο ή ποντίκι
Ελαιόλαδο
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο ή το απλό ξύδι
½ κιλό μανιτάρια
Αλάτι ,μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε σε μικρά κομμάτια το κρεας.
- Βάλτε να κάψει το λάδι και σοτάρετε το κρέας και το σκόρδο
- Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τα μανιτάρια που’χετε κόψει σε φέτες, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα να σιγοβράσει (όχι μη βάλετε νερό αφού τα ίδια τα μανιτάρια θα βγάλουν).
- Προς το τέλος ρίξτε το μαϊντανό και το κρασί ή το ξύδι .
- Κουνήστε λίγο την κατσαρόλα να ανακατευθεί και αφήστε για λίγα ακόμα λεπτά να σιγοβράσει αλλά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα.
- Σερβίρετε είτε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ακόμα καλύτερα με ρύζι ….εγώ μάλιστα προτιμώ το ρύζι μπάσματι (τι είναι αυτό; Έχετε φάει ινδικό λευκό ρυζάκι….ε αυτό είναι.)
- Σε όποιον δε αρέσουν τα μανιτάρια και δε βάλει να μη ξεχάσει να βάλει λίγο νερό για να σιγοβράσει το κρέας.