Σάμαλι Νηστίσιμο ( συνταγή β' ) | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σάμαλι Νηστίσιμο ( συνταγή β' )


Υλικά

1 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι αμμωνία
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Φλούδα ενός λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό


Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
- Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
- Βουτυρώνετε ένα ταψί
- Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
- Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
- ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
- Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, την φλούδα λεμονιού και την ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
- Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι