Τυρόπιτα με κρέμα | Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Τυρόπιτα με κρέμα


Υλικά

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
6 αβγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι του νερού αλεύρι
6 ποτήρια του νερού γάλα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

- Ανάβετε το φούρνο.
- Σε μια λέκανη τρίβετε με τα χέρια τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, τα αβγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζετε στη φωτιά το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια σιγά σιγά μέχρι να πήξει η κρέμα (προσέχετε η φωτιά να είναι χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια την κρέμα για να μη σβολιάσει).
- Οταν πήξει η κρέμα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και μετά την ανακατεύετε με τα τυριά.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε ένα ένα τα μισά φύλλα βουτυρωμένα.
- Απλώνετε τη γέμιση και στρώνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.
- Βάζετε την πίτα στο φούρνο και την ψήνετε για 40 λεπτά περίπου.
- Τρώγεται ζεστή.

Σημείωση: Αν θέλετε, προσθέτετε στη γέμιση λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μοσχοκάρυδο.