Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο | Με ψάρια ή θαλασσινά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο


Υλικά

1 χοντρό χταπόδι 2 κιλά περίπου
1- 1 1/2 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες κομμένες σφήνες και τοποθετημένες γύρω-γύρω.
- Ρίχνουμε το λάδι και τα τριμμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού μέσα στο ταψί.
- Αλατίζουμε μόνο τις πατάτες, ρίχνουμε πιπέρι σε όλο το περιεχόμενο του ταψιού και λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι το χταπόδι να γίνει τρυφερό.
- Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό για να μείνει στο τέλος με τη σάλτσα.
- Σβήνουμε το φούρνο και ρίχνουμε το κρασί στο ταψί και το κουνάμε.
- Σερβίρουμε.