Μακαρόνια με Κιμά | Ζυμαρικά, Με κόκκινο κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μακαρόνια με Κιμά


Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

- Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
- Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
- Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
- Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
- Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
- Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
- Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
- Αλατοπιπερώνετε
- Σβήνετε με κρασί -Προσθέτετε τον μαϊντανό
- Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
- Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
- Αφαιρείτε την κανέλλα
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
- Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
- Πασπαλίζετε με τυρί