Χριστουγεννιάτικο Κέικ Φρούτων | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Χριστουγεννιάτικο Κέικ Φρούτων


Υλικά

1 φλιτζ. μέτριο κερασάκια γκλασέ κομμένα στη μέση
1 φλιτζ. μέτριο ουίσκι
1 φλιτζ. μέτριο βούτυρο
1 φλιτζ. μέτριο ζάχαρη
2 ½ φλιτζ. μέτριο αλεύρι
6 φλιτζ. μέτριο σταφίδες
½ φλιτζ. μέτριο ζαχαρωμένες φλούδες κίτρου, κομμένες
6 αβγά
3 μήλα λεπτοτριμμένα
2/3 φλιτζ. μέτριο αμύγδαλα τριμμένα
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού γαρυφαλλόκαρφα τριμμένα
½ φλιτζ. μέτριο καρύδια
½ φλιτζ. μέτριο αμύγδαλα
ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού


Εκτέλεση

- Σε ένα μπολ βάζετε τις σταφίδες, τα κερασάκια και το κίτρο να μαριναριστούν για 2 μέρες στο ουίσκι.
- Τα ανακατεύετε πότε-πότε σε ένα κρύο μέρος και φροντίζετε να είναι καλά σκεπασμένα.
- Με το μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ομογενής άσπρη κρέμα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά και λίγο-λίγο το αλεύρι και τα χτυπάτε καλά.
- Συνεχίζετε να ρίχνετε τα φρούτα (τα οποία είχατε στο ουίσκι), τα μήλα λεπτοτριμμένα, τα τριμμένα αμύγδαλα, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά.
- Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, το αδειάζετε σε μία βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για μία ώρα.
- Μόλις περάσει αυτός ο απαιτούμενος χρόνος, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 140 C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-3 ½ ώρες μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.
- 'Oσο το κέικ είναι ζεστό, το τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα αρκετές φορές και το περιχύνετε με το ουίσκι για να το διαποτίσει.